Kersenclafoutis

Het is volop kersentijd bij onze lokale groentenboer.  Tijd om dit recept nog eens van onder het stof te halen.  Ik kreeg het al jaren geleden van een lieve collega en het heeft ondertussen al een aantal mensen bekeerd van het niet kennen tot superfan.  Ook mijn schoonmoeder weet wat lekker is.

Het recept is ook de eenvoud zelve: kap alles bij elkaar, giet in een vorm en bak af.
Je kan dit recept ook perfect doen met krieken op sap, ander fruit zoals pruimen, abrikozen, peer, appel, …  Nog lauw met een bolletje vanilleijs: ook heerlijk!

KersenclafoutisIngrediënten

  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 80 g bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 dl melk
  • 3 eieren
  • 500 g ontpitte kersen
  • bloemsuiker

 

kersenclafoutis met vanilleijsBereidingswijze

  1. Halveer en ontpit de kersen.
  2. Meng alle ingrediënten behalve de kersen in een kom.
    Zorg dat alles goed omgeroerd is en dat je een geel, vloeibaar deegmengsel krijgt.  (Mijn volgorde: eieren – suiker – melk – bloem)
  3. Neem een taartvorm en wrijf die in met boter.
    Giet het deegmengsel er in.
  4. Verdeel de kersen over het deeg in de taartvorm.
  5. Laat het geheel ongeveer 45 min bakken op 160°C in een voorverwarmde oven.
  6. Laat afkoelen en overstrooi met wat bloemsuiker.

 

Bron: collega Valentine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s