Aardbeienijs met honing: drie sterren !

Voor mensen zonder ijsmachine is er ook altijd de optie om van bevroren vruchten toch ijs te maken.  Ik wou dat wel eens uittesten en stak één van de wellicht laatste lichtingen aardbeien in de diepvries (diepvriesfruit kan uiteraard ook en zal wellicht goedkoper zijn).  De Kitchenaid blender begint hier echt overuren te draaien.

Gelukkig hadden we ook testpubliek.  We kregen meteen de volle drie sterren van onze 4-jarige vriend Emile en zijn iets oudere vader.  Dat Emile ook perfect wist dat drie sterren het maximum was dat Michelin uitreikte, deed ons uiteraard nog meer blinken.
Zelf vonden we dat er iets te veel ijskristallen waren gevormd om er drie sterren aan te geven.  Niettemin zeer lekker ijs en ook de dag erna nog goed bevonden door de schoonzus.

Het recept is zo simpel dat het kleinste kind het zou kunnen.  Misschien toch nog een gouden tip: hou het deksel van je blender goed vast als je niet wil dat een deel van je keuken onder aardbeienijs bedekt wordt.
Wellicht kun je exact hetzelfde ook doen met diepvriesframbozen en ander fruit.

aardbeienijs met honingIngrediënten

(voor ongeveer 1 liter ijs)

  • 500 g diepvriesaardbeien (niet laten ontdooien)
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 5 dl room
  • sap van 1 limoen
  • eventueel verse aardbeien voor de afwerking

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romig ijs.
  2. Werk af met een verse aardbei en serveer onmiddellijk.

Bron: tijdschrift Kook (warenhuis Spar)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s