Pure C – Cadzand 8/6/2013

Er zijn zo van die momenten waar je maandenlang van blijft nagenieten.  Mijn eerste vaderdag was er zo eentje.  Uiteraard omdat ik vader ben geworden van een prachtig en schattig patatje en uiteraard omdat ik getrouwd ben met een fantastische vrouw, maar vooral omdat deze laatste zich ook nog aan haar 3 jaar oude belofte hield: “Voor je eerste vaderdag trekken we naar Pure C.”  En zo geschiedde: we trokken zaterdagmiddag 8/6/2013 naar Cadzand alwaar we op de parking onze zoon aan de oma en opa toevertrouwden.

De buitenkant van het gebouw zal geen architecturale prijzen winnen -u zou er zo voorbij rijden als er geen bord aangaf dat Pure C zich daarin bevond-, maar we hadden vanop de parking al goed zicht op de voorbereidingen in de keuken.  En maar liefst drie verschillende visboeren kwamen in dat half uur hun waren afleveren.  Verser kan wellicht niet.

pure C meubelWe worden enthousiast en los onthaald in een prachtig ingerichte ruimte met zicht op zand en water.  Ik merk dat ik de dresscode goed had gegokt als blijkt dat de blauwgekleurde broeken van de bediening perfect matcht met mijn hemd.  We kunnen buiten op het terras van de aperitief genieten, maar de felle wind jaagt ons vrij snel weer naar binnen.  Prachtige schuiframen die wagenwijd open stonden en tot aan de andere kant van de zaal het zilte op ons af deed komen.  Een bewuste totaalbeleving?  Wellicht… al werden ze gelukkig wel gesloten toen er wat meer volk in de zaal kwam.  De wind bleek de dresscode hemden-met-korte-mouwen-en-geen-trui-mee niet genoteerd te hebben.

We kiezen voor een huisaperitief, de 6-gangenmenu (mijn vrouw een vegetarische versie) en sluiten af met koffie.  Wat we toen in een vlotte bediening voorgeschoteld kregen, vinden we nu nog steeds moeilijk onder woorden te brengen.  Woorden zouden afbreuk doen aan de frisheid en knappe opbouw van het menu, de techniciteit en perfecte uitvoering van de vele componenten op elk bord -ik ondernam een stiekeme poging om te noteren wat de lieve heren en dames ons telkens bij elk bordje vertelden maar helaas…- en de interessante combinaties van producten.
Kijk… we hebben al o.a. de Marcus in Deerlijk en Boury in Roeselare bezocht (elk de moeite waard!), dus we waren geen sterrenmaagden meer.  En toch: they blew us away!  We genieten nog altijd na.

Ze zullen ons ook zeker terugzien om volgende redenen/observaties:

  • De prijzen zijn enorm te doen: 6-gangenmenu voor 68 euro is geen geld.
    Maar wat een aangename verrassing bleek, was de 56.50 euro voor het vegetarische menu.  Deze eerlijkheid zijn we nog nergens tegengekomen en kunnen we erg appreciëren.  Ook een fles water (750ml) kostte 5,50 euro.  We hebben het al anders gezien.
  • Mijn wederhelft voelde zich als vegetariër 200% gewaardeerd met een evenwaardig menu.  Wat ook niet overal het geval is…
  • Bij onze buren waren er al 2 amuses aangeleverd.  Ze moesten vragen waar hun drankje bleef en kregen zonder enige discussie onmiddellijke excuses en de cocktail (inclusief amuses) van het huis.  Een fijne korting van 25 euro op de rekening.  Wel, dat maakt bij ons een erg professionele indruk.  En dat komen we ook weinig tegen.

Die ‘kleine’ dingen maken voor ons het verschil.  Knap werk, team van Pure C!  We’ll be back!

Hieronder de foto’s van ons culinair avontuur met een poging tot uitleg wat er op het bord te zien is.  Let u ook op het servies!

Cocktail met mousse van venkel, grapefruit en granité van champagne

Cocktail met mousse van venkel, grapefruit en granité van champagne

cocktail2

 

 

 

 

 

 

 

 

cocktail3tafelschikking 1

 

 

 

 

 

 

tafelschikking 2tafelschikking 3

 

 

 

 

 

 

 

 

tafelschikking 4

Mousse van slak, appel, look, peterselie

Amuse 1 ‘Slak in het gras’: Mousse van slak, appel, look, peterselie

 

Amuse 1 vegie: rode biet - vlierbloesem - zure room

Amuse 1 vegie: rode biet – vlierbloesem – zure room

Amuse 2: foccasia - komkommer - champignons - ansjovis (niet voor vegie)

Amuse 2: foccasia – komkommer – champignons – ansjovis (niet voor vegie)

Amuse 3: Rund - pompoen - sambal

Amuse 3: Rund – pompoen – sambal

 

Amuse 3 vegie: quinoa - roos - wortel - tomaat

Amuse 3 vegie: quinoa – roos – wortel – tomaat

Amuse 4: rijst - wasabi - avocado - gamba

Amuse 4: rijst – wasabi – avocado – gamba

Amuse 4 vegie: rijst - wasabi - avocado

Amuse 4 vegie: rijst – wasabi – avocado

 

Gang 1 't Zwin deel 1

Gang 1 ’t Zwin deel 1

 

Gang 1 't Zwin deel 2

Gang 1 ’t Zwin deel 2

Gang 1 't Zwin deel 3

Gang 1 ’t Zwin deel 3

Gang 1 vegie

Gang 1 vegie

 

Gang 2 (ook voor vegie): mousse van geitenkaas - aardbei - jus van snijbonen

Gang 2 (ook voor vegie): mousse van geitenkaas – aardbei – jus van snijbonen

Gang 3: Noordzeekrab - boekweitnoedels - coraille - biogroentjes - thee van krabbetjes en aziatische besjes

Gang 3: Noordzeekrab – boekweitnoedels – coraille – biogroentjes – thee van krabbetjes en aziatische besjes

Gang 3 vegie: Garo Garo -> tofu - pinda - kokos - ketchapsaus

Gang 3 vegie: Garo Garo -> tofu – pinda – kokos – ketchapsaus

Gang 4: bulgur - schelvis - paprika - venkel - bouchonmosseltjes - saus op basis van mosselen

Gang 4: bulgur – schelvis – paprika – venkel – bouchonmosseltjes – saus op basis van mosselen

Gang 4 vegie

Gang 4 vegie

Gang 5 deel 1: polenta+parmezaanse kaas - lam - provencaalse groenten - jus van sjalotten - crème van basilicum

Gang 5 deel 1: polenta+parmezaanse kaas – lam – provencaalse groenten – jus van sjalotten – crème van basilicum

Gang 5 deel 2: stoverij van lam

Gang 5 deel 2: stoverij van lam

Gang 5 vegie deel1+2

Gang 5 vegie deel1+2: aardappelbereidingen – mosterdsaus – jus van paprika – asperges

 

Gang 6: witte chocolade - rabarber - amandelen - viooltjes

Gang 6: witte chocolade – rabarber – amandelen – viooltjes

Koffie met versnaperingen

Koffie met versnaperingen

y24

resto-bar Pure C / Strandhotel
Blvd de Wielingen 49
4506 JK Cadzand-Bad
+31 117 39 60 36
contact@pure-c.nl

 

9 gedachtes over “Pure C – Cadzand 8/6/2013

  1. Pure C is inderdaad een topper van jewelste! Mooie foto’s trouwens, ik krijg spontaan zin om weer terug te gaan. Al was het voor tapas en een gin-tonic:)
    Leuke Blog

      1. Ik heb de indruk dat ik jullie twee in de gaten moet houden 🙂 (blijkbaar af en toe tafelgenoten).
        Bedankt Sven voor de reactie. Ook ik ben wat jaloers op je revisit. Ik ben benieuwd naar je verslag op je blog. Ik zet je tussen mijn links. Heb je trouwens veel extra bezoekers door je Engelstalige reviews?

      2. Dag Bart! Ik plaats je zeker ook tussen onze links.

        Momenteel nog niet heel veel meer bezoeken door de Engelstalig reviews, maar ik merk wel dat er meer en meer buitenlandse bezoeken komen. Momenteel is de verdeling ongeveer 50 % België & Nederland en 50 % daarbuiten (vooral UK & USA).

        Grts,

        Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s