Rabarbertaart

‘Brabbelende rabarber, brabbelende rabarber, brabbelende rabarber’ en dat 10 keer na elkaar… een ideale oefening voor articulatie.  Brings back memories…
Onze rabarber doet het dit jaar stukken minder dan vorig jaar.  Al heeft het verplanten naar een nieuwe locatie daar zeker iets mee te maken.  Gelukkig deed die van de buurvrouw het net iets te weelderig waardoor ze ons kon verblijden met 12 ferme stengels. Volgens vele websites is het nu echt tijd (eigenlijk ten laatste eind juni) om de rabarber te oogsten vanwege de stijgende concentratie oxaalzuur (zie o.a. hier).

rabarbertaartcloseNa een deel rauw in te vriezen, uitdelen aan de schoonfamilie die rabarber graag rauw in suiker dopt en het maken van een lekkere compote (recept zie hier, maar dan wel de suiker halveren als je het wil serveren bij een stukje vlees alla fricandon of bloedworst!), was er nog ruim genoeg over voor het uitproberen van een recept die ik vorig jaar kreeg van één van mijn cursisten supervisie. Het recept is echt piece of cake… euhm taart. Het beslag heeft wat weg van clafoutis.  Het resultaat werd enorm gesmaakt door opa en oma en het restje ging direct naar de buurvrouw als dankjewel, dus bij deze ook voor u het recept.  Smakelijk!

 

Ingrediënten

  • 1 kruimeldeeg
  • 500 g rabarber
  • 100 g bloem
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • poedersuiker als afwerking

 

Bereidingswijze

  1. Leg het kruimeldeeg in een aangepaste vorm
  2. Was de rabarber en snij deze in fijne blokjes van ongeveer 1 cm
    Schik de stukjes fijngesneden rabarber op het deeg.
  3. Klop de eieren met de vanillesuiker los.
  4. Meng de bloem en suiker droog ondereen.
    Meng het beetje bij beetje onder het eimengsel en giet dit over de rabarber.
  5. Bak de taart op 170°C in een voorverwarmde oven, gedurende 1 uur.
  6. Laat afkoelen en overstrooi met poedersuiker.
    Toptip van opa: lauw serveren met een bol vanilleijs.

 

Rabarbertaart

Bron

Geïnspireerd op een recept van Ann Van de Sompel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s