Cakepops Tiramisu en friends

cakepopsVergeet cupcakes.  Cakepops zijn de nieuwe hype!  Geen flauw idee of Wim Ballieu er voor iets tussen zit -ik zie tegenwoordig overal bollen en ballen-, maar je kan er niet naast.

Mijn vrouw, zijnde de chef patissier van het huis, kon het niet nalaten om in de Action een cakepop-ijzer (hoe noem je iets dat erg veel weg heeft van een ‘wafelijzer meets poffertjespan’) te kopen en op het vaderdagontbijt ons te verrassen met de pops op de foto.

Het recept is erg eenvoudig!  Het deeg werd gemaakt op basis van het recept van een quatre-quarts cake (250g bloem, 4 eieren, 250g (vanille)suiker en 250g boter).  Het mengsel werd met een spuitzak in de vormen gespoten.
Eens afgekoeld werd met een pipet (van winkel Ava) in de ene soort straffe koffie + mascarpone (aangelengd met wat koffie) ingespoten en in de andere soort Amaretto.  De Tiramisu-pops (koffie) werden dan bovenaan bedekt met gesmolten witte chocolade en cacaopoeder.  De andere pops (Amaretto) werden bedekt met gesmolten chocolade en bresilienne nootjes.
Perfecte eerste poging en superlekker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s