Gent Smaakt editie 2013!

Ondanks het slechte weer (regen en wind) brachten we op vrijdag 10 mei een bezoekje aan de derde editie van Gent Smaakt.  Bedoeling van het opzet is de lokale horeca en producten in de kijker te zetten en vooral te proeven van al het lekkers.

De jetons van dienst werden benoemd als Gentse stropkes.  Simpel: 1 euro = 1 Gents stropke.  Voor 30 euro kregen we er elk nog een gratis Aperol – aperitiefje bij.
Jammer dat er weinig ‘stropke’ aan te zien was, maar ne jeton blijft maar ne jeton zeker?  En wat we er voor konden krijgen, interesseerde ons meer.

We voelden ons terug een beetje kind:  elk voor 15 euro bonnekes en eerst de hele reeks standjes afgaan om te beslissen waar we zouden voor gaan: van de gehaktballen van Wim tot lekkere nouga of koffie.  Vis, vlees, vegie, zoet, zout, … voor elk wat wils.
Nu dachten we voor 30 euro al het één en ander te kunnen gaan proeven, maar 6 tot 10 euro voor proefbordjes leek ons net van het goede te veel.  Geen idee hoeveel de standhouders moesten betalen voor een plaatsje bij de Gentse stadshal, maar als je echt reclame wilt maken voor je zaak dan wil je toch zo veel mogelijk mensen laten proeven in de hoop dat ze naar je zaak zouden terugkeren?

Tussendoor zagen we Wim Ballieu workshopsgewijs in zijn eigen enthousiaste stijl bezig met kinderen (zoete ballen op stokjes maken).  Fan van zijn accent!

In de strandstoelen, warm ingeduffeld, gingen we er voor de aperitief.  Dat mijn vrouw een uurtje later besefte dat ze haar handtas kwijt was, zorgde voor enige animo en opwarming.  Met dank aan de vriendelijke barmensen van Aperol en de eerlijke vinder die het daar achterliet… de handtas terug in onze handen: oef!

Goed, genoeg randinformatie…  dit zijn de bordjes waar we uiteindelijk voor gingen:

Een glutenvrije vegetarische lasagne.  Een klein proevertje kon je dit niet noemen…  De glutenvrije pasta was wel wat wennen, maar de pikante saus en pompoenpitten vonden we top.

gent smaakt 5

 

 

 

 

 

 

Penne met truffelroomsaus

gent proeft 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Zalm, wasabiroom, gemarineerde biet, … (toffe presentatie en lekker)

gent proeft 3

 

 

 

 

 

 

Flan van garnalen

gent proeft 2

 

 

 

 

 

 

Krokante quinoa (lekker!) en makreel

gent proeft 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En toen waren de Gentse stropkes op 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s