Appeltaartje met Camembert, honing en tijm

Regelmatig komt de vrouw des huizes (onze gerenommeerde souschef) verrassend uit de culinaire hoek.  Vandaag bereidde ze een overheerlijk appeltaartje met een slaatje.  En dat wil ik jullie uiteraard niet onthouden!
Smakelijk!

appeltaartjeIngrediënten

(voor 2 personen)

Voor het taartje:

  • 1 appel
  • 2 vierkantjes bladerdeeg (+/- 14 cm op 14 cm)
  • Camembert
  • honing
  • tijm

 

Voor het slaatje:

  • slamengeling
  • 1 sinaasappel
  • rest van bovenstaande appel
  • pecannoten

 

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 lepel graantjesmosterd
  • 1 lepel honing
  • sap van bovenstaande sinaasappel

 

Bereidingswijze

  1. Snij de appel in fijne schijfjes.
    Schik de schijfjes appel op het bladerdeeg.
    Bak af in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze bijna klaar zijn.
  2. Snij de restjes appel in stukjes en voeg bij de slamengeling.
    Snij de sinaasappel a vif (in partjes).  Vang het sap op en hou voor de dressing.  Voeg de partjes aan het slaatje toe.
  3. Hak de pecannoten in grove stukken.
  4. Meng voor de dressing alle ingrediënten en kruid af met peper en zout.
  5. Leg een stukje Camembert op het appeltaartje.
    Napeer met wat honing en bestrooi met tijm.
    Laat de kaas nog even smelten in de oven.
  6. Dresseer het slaatje op je bord en strooi er de noten over.
    Lepel er wat dressing over.
    Schik het taartje ernaast.

 

Bron

Volgens de vrouw haalde ze haar inspiratie uit het boekje van Femma 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s