Mosselen in witte wijn

mosselen met frietIngrediënten

(Voor 4 personen)

  • 5 kg mosselen (1 à 1,5 kg mosselen per persoon)
  • 2 dikke uien
  • 4 takken groene selder
  • 2 teentjes look
  • 4 takjes tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • scheut witte wijn
  • peper

 

Bereidingswijze

  1. De mosselen (indien nodig) opkuisen en spoelen.
  2. Stoof de in stukken gesneden groenten (ui, selder, look) kort aan in boter.
    Voeg de tijm en laurier toe.
  3. Voeg de mosselen toe.
    Overgiet met een scheut witte wijn.
    Kruid stevig met de pepermolen.
  4. Laat de mosselen op een stevig vuurtje garen onder gesloten deksel.
    Schud ze af en toe eens op (zodat de bovenste mosselen ook onderaan in het vocht komen te liggen).
    Als de mosselen open gaan, zijn ze bijna gaar.  Vermijd dat de mosselen te gaar worden (tenzij je graag rubberachtige mosselen eet).
  5. Serveer met frietjes of bruin brood.
    Je kan er ook een lekkere mosselsaus bij serveren (zie recept).
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s