Mango-kaastaart

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 400 g boterkoekjes
  • 180 g gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 6 blaadjes gelatine
  • 700 g magere plattekaas
  • 6 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels vanillesuiker
  • 100 ml mangosap/citroensap
  • 200 ml room

Voor de afwerking:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml mangosap/citroensap

 

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en vermeng met de gesmolten boter.
    Verdeel het mengsel over een met bakpapier bedekte springvorm.
    Druk goed aan en zet koel weg.
  2. Week de gelatine voor de vulling in koud water.
    Roer de plattekaas glad met de suiker en de vanillesuiker.
    Verwarm een scheutje mangosap en los er de goed uitgeknepen gelatine in op.
    Voeg de rest van het sap toe en roer geleidelijk door de kaasmassa.
    Laat lichtjes opstijven.
  3. Klop de room voor de vulling stijf en spatel hem door de kaasmassa.
    Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en strijk glad.
    Laat op z’n minst 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Week de rest van de gelatine in koud water.
    Verwarm opnieuw een bodempje mangosap, los er de uitgeknepen gelatine in op.
    Schenk er de rest van het sap bij en laat even afkoelen.
    Giet voorzichtig over de taart en zet nog even koel weg.
  5. Ontvorm voorzichtig op een groot bord en snij de taart in mooie stukken.

 

Bron

Via collega Miek – libbele-lekker.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s