Couscoussalade

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 100 g couscous
  • 1 bussel groene asperges
  • 100 g ruccola
  • 100 g kikkererwten uit blik, grondig gespoeld
  • 1 knoflookteentje
  • 1 busseltje basicilum
  • 1 citroen
  • 10 cl olijfolie
  • gemalen chili

 

Bereidingswijze

  1. Gaar de couscous volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Bak de asperges in olijfolie en laat het knoflookteentje even meebakken.
    Voeg de kikkererwten toe en laat ze even meebakken.
    Verwijder het knoflookteentje en kruid met peper en zout.
  3. Mix de basilicumblaadjes met olijfolie, peper en zout en meng de basilicumolie met de couscous.
  4. Meng de couscous met de asperges en kikkererwten.
    Meng er ook de ruccola onder.
  5. Breng de couscous verder op smaak met citroensap, gemalen chili, enkele blaadjes basilicum, peper en zout.

 

Bron

Tijdschrift Culinaire Ambiance maart 2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s