Aspergesoep met gebakken asperges en sint-jakobsvruchten

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 20 witte asperges
  • 12 sint-jakobsvruchten, uit de schelp en schoongemaakt
  • 1 glas witte wijn
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 dl room
  • 3 dl groentebouillon
  • 1 eetlepel pompoenpitolie
  • 2 eetlepels pistachenootjes
  • enkele plukjes kervel
  • olijfolie
  • 30 g boter
  • peper van de molen, zeezout

 

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges.
  2. Breng de schillen aan de kook met de groentenbouillon en de tijm.
  3. Snij de punten van 12 asperges tot op ongeveer 4 cm en snijd de rest van de aspergestengels en asperges in kleine stukjes.
  4. Snipper de ui fijn en stoof ze glazig  in een scheutje olijfolie.
    Voeg het knoflookteentje en de aspergestukjes toe.
    Blus met witte wijn en zet een deksel op de pan.
    Laat alles zachtjes sudderen gedurende 5 minuten en zeef vervolgens de bouillon erbij.
    Laat alles 5 minuten doorkoken en mix de soep grondig. (Eventueel zeven)
    Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de aspergepunten goudbruin en beetgaar in een pan met een scheutje olijfolie.  Kruid met peper en zout.
  6. Dep de sint-jakobsvruchten goed droog.  Verhit wat olijfolie en een klontje boter in een pan.  Bak ze kort goudbruin aan elke kant.
    Kruid met peper en zout.
  7. Warm de soep nog even goed door, mix ze schuimig en verdeel over de borden.
    Schik er de aspergepunten en sint-jakobsvruchten in en werk af met enkele druppels pompoenpitolie, fijngehakte pistachenootjes en enkele plukjes kervel.

 

Bron

Tijdschrift Culinaire Ambiance april 2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s