Zalmpassie

zalmpassieIngrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 passievruchten
  • 1 dun plakje gerookte zalm
  • 1 eetlepel zure room
  • 4 plukjes kervel

 

Bereidingswijze

  1. Halveer de passievruchten en snij er onderaan een plakje af zodat ze rechtop blijven staan.  Let op: maak geen gat onderaan.
    Haal er het vruchtvlees uit, mix het en wrijf het door een zeef.
  2. Kruid het plakje zalm met peper en zout.
    Leg het in een schaal en giet er het passievruchtensap over.
    Laat +/- 20 minuten marineren in de koelkast.
  3. Meng het marinadevocht onder de zure room.
    Kruid nog eventueel af met peper en zout.
  4. Snij de zal min dunne reepjes en meng ze onder de saus.
  5. Vul er de passievruchtenschalen mee op en garneer met een plukje kervel.

 

Bron

Module ‘Feestmenu’s Lente-Zomer’, CVO-IVV, voorjaar 2006

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s