Frietjes

Ingrediënten

  • aardappelen (zetmeelhoudende, b.v. bintje)

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snij ze in frietjes.
  2. Er is nogal wat discussie over het al dan niet spoelen van de frieten op voorhand.  Ik probeerde beiden en ga voor ‘geen spoelen’.  Al is het maar voor het gemak.
    Kies je wel voor het spoelen, droog ze dan wel goed af (water en olie zijn geen goede vrienden).
  3. Frieten eerste keer bakken op lager temperatuur (garen): 140°/150°C
    Laten afkoelen.
  4. Frieten tweede keer bakken op 170°/180° voor de krokante korst en de gouden kleur.
  5. Overstrooien met zout en opschudden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s