Empanada met tonijn

Ingrediënten

Voor +/- 20 ronde hapjes:

  • 1 ui
  • 1 doos tonijn in olie
  • 1/2 klein doosje tomatenpuree
  • 1/2 bokaaltje kappertjes
  • 3 vellen bladerdeeg (kant en klaar)
  • 3-tal eierdooiers

 

Bereidingswijze

  1. Snij de ui in fijne stukjes en stoof in boter.
  2. Voeg er de tonijn in stukjes, de tomatenpuree en de kappertjes bij.
    Meng alles goed dooreen.
  3. Rol het bladerdeeg uit en duw er met een glas (of andere ronde vorm) een even aantal ronde stukken uit.
  4. Leg op het ene stukje bladerdeeg een portie tonijnmengsel, bestrijk de rand met losgeklopte eierdooier, leg het andere stuk er bovenop en duw de randen goed aan met de tanden van een vork.  Bestrijk dan alle hapjes ook aan de bovenkant met losgeklopte eierdooier.
  5. Bak in een oven van 200°C gedurende een 12 à 18 minuten of tot het bladerdeeg gaar is.

 

Bron

Module ‘Uitheemse gerechten’, CVO-IVV, voorjaar 2007

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s