Empanada met ansjovis en spinazie

Ingrediënten

Voor 10 stuks:

  • 1 pak bladerdeeg (kant en klaar)
  • 500 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 ansjovisjes
  • 1 eierdooier
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 60 g geweekte rozijnen (paar uur op voorhand laten weken)

 

Bereidingswijze

  1. Stoof de spinazie in 1 eetlepel olijfolie.
  2. Doe er de geperste knoflook, fijngesneden ansjovis en de rozijnen bij.  Roerbak alles nog even.
  3. Rooster de pijnboompitten in een pan en doe ze bij de spinazie.
  4. Laat het mengsel even afkoelen.
  5. Steek rondjes uit het bladerdeeg en leg op elk ervan wat spinaziemengsel.
    Vouw ze tot halve maantjes en druk met een vork de randen goed aan.
  6. Bestrijk de empanada’s met eierdooier.
  7. Bak ze goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200°C.

 

Bron

tijdschrift Feeling

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s