Witloofsoep met spekjes

Witloofsoep met spekjesIngrediƫnten (voor 4 personen):

  • 250g witloof
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 dl room (of melk)
  • boter
  • laurier, tijm

Eventueel als garnituur: krokant gebakken gerookte spekblokjes, broodcroutons

 

Bereidingswijze:

  1. Fruit ui en knoflook (fijngesnipperd) in boter.
    Doe er de fijngesneden witloof bij en laat samen even stoven.
  2. Doe er de bouillon, laurier en tijm bij.
    Laat alles in een half uur garen.
  3. Haal er de tijm en laurier uit.
    Giet er de room bij.
    Mix de soep fijn.
  4. Eventueel afwerken met spekblokjes en/of croutons.

 

Bron: Tijdschrift Libelle 21/2/2008

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s