Tomatenpaprikasoep

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 500 g tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 lepel paprikapoeder
  • tijm
  • 1 dl medium dry sherry
  • 0,75 liter kippenbouillon
  • afwerking: basilicum, opgeklopte room

 

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en paprika in olie even aan.Pers het teentje knoflook erboven uit en schep de tomaten met het paprikapoeder en tijm erdoor.
    Voeg de sherry toe en smoor de groenten in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar.
  2. Pureer het tomaten-paprikamengsel met een staafmixer en wrijf het dan boven een soeppan door een zeef.
  3. Roer de bouillon door de tomaten-paprikapuree.
    Breng de soep al roerend aan de kook en kruid met peper/zout.
  4. Schep de soep in de borden en schep in het middel een lepel room.  Strooi er gehakte basilicum erover.

 

Bron: Website www.soepen.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s