Courgettesoep met kruidenkaas

CourgettesoepIngrediënten (voor 6 personen):

  • 1 kg courgette (gewassen, ongeschild en in stukken gesneden)
  • 2 teentjes look (fijngesnipperd)
  • 3 l groentenbouillon
  • 1 kruidenroomkaas (b.v. Boursin)

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en stoof hierin de courgette met de looksnippers.
  2. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook
    Laat zachtjes pruttelen tot de courgette gaar is (ongeveer 20 minuten).
  3. Roer er de kruidenkaas door en mix glad met een staafmixer.

(Kan eventueel geserveerd worden met lookbroodjes + cappucino-effect met opgeklopte room -zie foto)

 

Bron: CVO Sint-Godelieve, Feestelijke menu’s lente/zomer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s