Aspergesoep

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 1 kg asperges
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 eierdooier
  • 1 dl room
  • extra garnituur: gerookte zalm, bieslook

Bereidingswijze:

  1. Maak de asperges schoon en laat de schillen van de asperges 20 minuten koken in de kippenbouillon.
  2. Snij de asperges in stukjes en laat de aspergekopjes blancheren (bakken in boter is ook lekker).
  3. Zeef de kippenbouillon en voeg de rest van de asperges toe.
    Laat ze gaar koken.
    Voeg ondertussen het blancheervocht van de kopjes toe aan de bouillon.
  4. Mix de soep en wrijf door een fijne zeef.
    Haal er vooraf wel enkele gaargekookte stukjes asperge uit (als garnituur).
  5. Maak een blonde roux van boter en bloem, giet de soep erbij en roer het geheel goed glad.
  6. Breng ze opnieuw aan de ook en breng op smaak met peper en zout.
  7. Klop de eierdooier los in de room.  Bind de soep met deze liaison.
  8. Garneer met aspergestukjes, de kopjes, zalm en bieslook.

Bron: Feestmenu’s Lente – Zomer, CVO-IVV, voorjaar 2006

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s