Mousse van marsepein met aardbeiencoulis

Ingrediënten

(Voor 8 personen)

Voor de mousse:

  • 6 gelatineblaadjes
  • 500 g marsepein
  • 5 dl room
  • 6 eierdooiers
  • 200 g kristalsuiker
  • 2 dl amaretto
  • 1 l room


Voor de coulis:

  • 1 kg aardbeien (je kunt ook diepvriesframbozen of -bosvruchten gebruiken)
  • 500 g suiker
  • 2,5 dl water


Garnituur
: muntblaadjes

Bereidingswijze

Mousse:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Breek de marsepein in stukken en warm deze op in 5 dl room tot ze volledig opgelost zijn.  Voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
  3. Klop de dooiers met suiker tot lint (wit).  Voeg hieraan de amaretto toe en spatel dit geheel onder het marsepeinmengsel.
  4. Klop de liter room lichtjes op en voeg deze aan de bereiding.
  5. Laat het opstijven in de koelkast.


Coulis:

  1. Mix de aardbeien fijn.
  2. Laat de suiker smelten in het water.
  3. Voeg hieraan de aardbeien toe en laat even doorkoken.
  4. Zeef de coulis en bewaar koel.


Afwerking:
Leg een bodempje aardbeiencoulis op een bord en leg hier 2 flinke lepels marsepeinmousse op.  Werk af met enkele blaadjes munt.

Bron: Creatieve keuken

Advertenties

Een gedachte over “Mousse van marsepein met aardbeiencoulis

  1. Deze portie is wel voor meer dan 8 personen, zelfs voor het dubbele!
    Het opstijven was wel niet zo goed gelukt: heb agar agar gebruikt en zoals aangegeven op het doosje de hoeveelheid aangepast, maar was toch niet hetzelfde… iemand ervaring met agar agar???
    Maar de smaak was toch goed hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s