Macaroni met kaas en hesp

SAMSUNG DIGITAL CAMERAIngrediënten

Voor 2 personen:

  • 200 g macaroni
  • 4 sneden hesp
  • 500 ml koude melk
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 50 g gemalen kaas (b.v. Emmentaler, Gruyère) + extra kaas voor een lekkere korst van boven

Bereidingswijze

  1. Kook de macaroni al dente (zie verpakking).
  2. Maak de kaassaus.
    Laat de boter smelten en voeg de bloem toe.
    Laat de roux (boter/bloem) even bakken (om bloemsmaak er uit te krijgen).
    Giet beetje per beetje de koude elk op de warme roux en blijf steeds goed roeren met een garde.  (Zo vermijd je klonter)
    Blijf goed roeren (want de onderkant brandt makkelijk aan) totdat de saus voldoende ingedikt is.  Laat de saus kort doorkoken (bubbels komen tevoorschijn – terug om de bloemsmaak te verminderen).
    Voeg dan de gemalen kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.
  3. Voeg de in stukjes gesneden hesp en de macaroni toe aan de saus.
  4. Stort het geheel in een ovenschotel.
    Overstrooi met gemalen kaas en leg hier en daar nog een klein klontje boter.
  5. Zet onder de grill totdat de bovenkant bruin is gekleurd.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s